Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Varan finns inte i lager för tillfället
        liknande produkter

        Det här kanske du gillar

        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 1
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 2
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 3
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 4
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 5
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 6
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 7
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 8
        • H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE 9
        1 / 9
        #getText: ads.product.badge.reading.sample.headline#

        John A Hörnell
        John A Hörnell H4 VÅFFELJÄRN MED PÅSE Grilljärn NoColor

        Art.nr: EX0001867

        Förhöj njutningen i skogen genom att tända en lägereld och grädda frasiga våfflor i våffeljärnet. Och vem vet, kanske är det lika gott med våfflor en ljummen sommarkväll som en gnistrande vinterdag?

        449,00 kr

        Prisinformation

        1.
        449,00 kr
        Aktuellt pris
        2.
        449,00 kr
        Det lägsta priset under de senaste 30 dagarna före prissänkningen.
        Lagernivå: Ej tillgänglig
          Lagerstatus är baserad på senaste lageruppdateringen, varan kan ha sålts sedan dess.
        Endast tillgänglig att beställa online

        Beskrivning

        Tekniska detaljer

        Grädda våfflor i våffeljärn över öppen eld

        Förhöj njutningen i skogen genom att tända en lägereld och grädda frasiga våfflor i våffeljärnet. Och vem vet, kanske är det lika gott med våfflor en ljummen sommarkväll som en gnistrande vinterdag?

        Varför inte sätta guldkant på torsdagskvällen eller helgens skogsutflykt? Ta med smör, våffelsmet i en flaska eller termos och tänd en brasa när det är dags för fika. Grädda sedan frasiga våfflor över elden. Enklare, godare och mysigare kan det inte bli.

        Järnet är tillverkat av aluminium vilket gör det lätt och smidigt att ta med sig samt att det värms upp snabbt. Tänk bara på att aluminium har en smältpunkt på 620 grader. Kärnan i en eld kan komma upp i 800 grader, så lämna inte järnet i elden när du har gräddat färdigt våfflorna. 

        Bränn in järnet innan användning

        Innan du använder järnet för första gången behöver du diska det ordentligt och sedan "bränna in det". Likt en fin gjutjärnspanna så kommer järnet att bli bättre och bättre med tiden om du tar hand om det.

        Bränn in järnet såhär: 

        Pensla järnet med ett tunt lager matolja och värm det jämnt över spisen eller grillen hemma tills ytorna börjar bli jämnt gulbruna. Låt sedan järnet kallna och repetera detta steg, gärna 3 gånger men ju fler desto bättre. Tänk på att ha god ventilation då röken från oljan inte är nyttig att andas in. När du gör detta så skapas en non-stick yta som gör att våfflan lossnar lättare vid gräddning.

        Grädda den perfekta våfflan

        1. Värm upp järnets båda sidor. Öppna och testa med en vattendroppe eller smör. Kokar det och fräser lite lagom så är järnet varmt nog.

        2. Blanda gärna lite extra smör i smeten och smöra järnets båda sidor ordentligt, det är extra viktigt de första gångerna du använder järnet.

        3. Häll i smet och grädda båda sidor genom att vända järnet i elden. 

        4. Diska med varmt vatten och borste för att bevara non-stick ytan som bildas. Undvik alla typer av diskmedel.

        I korthet

        • Våffeljärn för lägerelden
        • Plats för 1 våffla
        • Skyddspåse ingår
        • 30 cm långt handtag
        • Tillverkat av aluminium med smältpunkt på 620 grader
        • Tag bort järnet ur elden så fort våfflan är färdiggräddad
        • Använd rikligt med fett när du gräddar våfflorna
        • Använd gärna arbetshandskar när du rengör järnet för att skydda dig mot värme och smuts
        • Rengör med vatten eller papper, använd aldrig diskmedel
        • Se till att järnet är torrt innan du lägger det i skyddspåsen

         

        Storlek
        OneSize
        Vikt
        1 600 g
        Material
        Aluminium

        Beskrivning

        Grädda våfflor i våffeljärn över öppen eld

        Förhöj njutningen i skogen genom att tända en lägereld och grädda frasiga våfflor i våffeljärnet. Och vem vet, kanske är det lika gott med våfflor en ljummen sommarkväll som en gnistrande vinterdag?

        Varför inte sätta guldkant på torsdagskvällen eller helgens skogsutflykt? Ta med smör, våffelsmet i en flaska eller termos och tänd en brasa när det är dags för fika. Grädda sedan frasiga våfflor över elden. Enklare, godare och mysigare kan det inte bli.

        Järnet är tillverkat av aluminium vilket gör det lätt och smidigt att ta med sig samt att det värms upp snabbt. Tänk bara på att aluminium har en smältpunkt på 620 grader. Kärnan i en eld kan komma upp i 800 grader, så lämna inte järnet i elden när du har gräddat färdigt våfflorna. 

        Bränn in järnet innan användning

        Innan du använder järnet för första gången behöver du diska det ordentligt och sedan "bränna in det". Likt en fin gjutjärnspanna så kommer järnet att bli bättre och bättre med tiden om du tar hand om det.

        Bränn in järnet såhär: 

        Pensla järnet med ett tunt lager matolja och värm det jämnt över spisen eller grillen hemma tills ytorna börjar bli jämnt gulbruna. Låt sedan järnet kallna och repetera detta steg, gärna 3 gånger men ju fler desto bättre. Tänk på att ha god ventilation då röken från oljan inte är nyttig att andas in. När du gör detta så skapas en non-stick yta som gör att våfflan lossnar lättare vid gräddning.

        Grädda den perfekta våfflan

        1. Värm upp järnets båda sidor. Öppna och testa med en vattendroppe eller smör. Kokar det och fräser lite lagom så är järnet varmt nog.

        2. Blanda gärna lite extra smör i smeten och smöra järnets båda sidor ordentligt, det är extra viktigt de första gångerna du använder järnet.

        3. Häll i smet och grädda båda sidor genom att vända järnet i elden. 

        4. Diska med varmt vatten och borste för att bevara non-stick ytan som bildas. Undvik alla typer av diskmedel.

        I korthet

        • Våffeljärn för lägerelden
        • Plats för 1 våffla
        • Skyddspåse ingår
        • 30 cm långt handtag
        • Tillverkat av aluminium med smältpunkt på 620 grader
        • Tag bort järnet ur elden så fort våfflan är färdiggräddad
        • Använd rikligt med fett när du gräddar våfflorna
        • Använd gärna arbetshandskar när du rengör järnet för att skydda dig mot värme och smuts
        • Rengör med vatten eller papper, använd aldrig diskmedel
        • Se till att järnet är torrt innan du lägger det i skyddspåsen

         

         

        Tekniska detaljer

        Storlek
        OneSize
        Vikt
        1 600 g
        Material
        Aluminium
        Art.nr
        EX0001867
        Ställ en fråga
        Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

        Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
        Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst

        Passande tillbehör

        Du kanske också gillar 
        3,25
        8 Recensioner
        Skriv din recension

          I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
          Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

          Endast förnamn & första bokstaven i efternamn visas i recensionen när den publiceras.

               

        13.03.2023 Frasiga våfflor!
        från: Helena E.
        Jag brände in järnet ordentligt med rapsolja i flera omgångar innan jag använde det för första gången och upplevde inte att våfflorna fastnade alls efter denna procedur. Hade dessutom smör i själva smeten och en ordentlig bit smör i pannan vid gräddningen. Har bara använt det en gång och vet inte hur den står sig framöver men rent spontant är jag nöjd!
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet
        12.03.2023 Bränner inte fast :-)
        från: Andreas D.
        Jag är supernöjd med detta köpet! Lyxigt och för mig släppte dom mkt enkelt. Jag ”brände” in mitt järn med olja 5ggr så jag fick en fin beläggning på. Sedan smör i smeten och smöt i järnet. Jag smörar båda sidorna och beridet runt det försiktigt i alla vinklar så smöret sprids. Enligt instruktionen skulle man inte förvärma men det är måste tycker jag. Sedan lät jag våfflan sätta sig lite innan jag stängde järnet och vände. Inga problem alls att få loss den. Supernöjd som sagt :-)
        Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet
        31.10.2021 Bränner fast
        från: Malin F.
        Otroligt svårt att få till en bra våffla. Bränner bara fast.
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet

        Naturkompaniet svarar

        Hej Malin, vad tråkigt att det inte fungerar som du har tänkt. Eftersom järnen inte har någon non-stick beläggning så behöver man ge det lite extra kärlek, som med gjutjärns- och stålpannor. Prova gärna att blanda i ordentligt med smör i smeten och dessutom smöra innan stekning. Det kan behöva användas några gånger för att få en bra inbränd yta som gör att våfflan släpper enklare. Med tiden kan du minska på smöret om du vill.

        Diska inte järnet med fettlösande diskmedel då detta gör att man måste börja om med inbränningen, kör istället hett vatten och skrubba ordentligt. I bästa fall kan du också hetta upp järnet efter för att torka och decificera det, speciellt om du tänker förvara det länge innan nästa användning.

        Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig!

        Vänliga hälsningar,
        Naturkompaniet

        08.01.2021 Våffeljärn i fel material
        från: Magnus B.
        Efter en tids användning blir det skevt, max 620 C är svårt att reglera över öppen eld. Räcker att en mindre van vill göra sin våffla så är det kört.
        Det som smäller först är gångjärnet.
        Aluminium fungerar utmärkt i grytor över öppen eld (fylld med vätska) men är absolut fel material för våfflor.
        Satsa på en modell i gjutjärn istället så håller det i 100 år.
        Enligt mig är detta tyvärr en katastrofprodukt och det förvånar mig att Naturkompaniet säljer den.
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet
        28.12.2020 Bränner fast hur jag än gör.
        från: Jimmy K.
        Testa alla olika varianter, hög värme, låg värme. Mycket smör i smeten. Lite smör, mycket smör i gärnet, går inte.
        Snart går skiten i skrotbingen. Är det lättare med en gjutgärn?
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet

        Naturkompaniet svarar

        Hej Jimmy,
        Vi beklagar din upplevelse med våffeljärnet. Vi har bett vår kundserviceavdelning att ta kontakt med dig. Det för att få mer information och undersöka vad som har hänt med produkten och kunna hjälpa dig på bästa sätt. Du kommer inom kort bli kontaktad via mail.

        Vänligen,
        Naturkompaniet

        17.12.2020 Toppen!
        från: Elisabeth G.
        Använd mycket flytande smör och ca 1 dl våffelsmet per våffla. Tar man för lite smet bränner det fast. Underbart gott med våfflor ute i skogen.
        Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet
        29.11.2020 Bränner fast
        från: Sara L.
        Hej!
        Jag köpte detta järn och familjen blev mycket imponerade ute i skogen. Men sen brände smeten fast gång på gång, hur vi än bar oss åt. Har ni det ultimata våffelreceptet för detta järn eller vad är tricket?
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet

        Naturkompaniet svarar

        Hej Sara,
        Det ska inte vara någon skillnad på vilken version av recept du använder till järnet. Prova gärna med att använda rikligt med smör i järnet innan du portionerar i smeten.

        Vänligen,
        Naturkompaniet

        06.02.2020 WOW!
        från: Kristofer L.
        Så himla enkelt att grädda våfflorna över öppen eld. Och så gott det blir!
        När väl järnet är riktigt varmt tar det inte mer än 1-2 minuter för en färdiggräddad våffla i det fria.
        Ja, jag skulle rekommendera den här produkten
        Hjälpte den här recensionen dig? Klicka på upp - eller nerpilen.
        Din åsikt har skickats.
        Rapportera recensionen till Naturkompaniet
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress