Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Skor och kängor

    Här finner du ett brett utbud av olika skor och kängor för olika användningsområden och förhållanden. Vissa modeller har gore-tex som håller fötterna torra under blöta förhållanden. Behandlar du även lädret på dina skor med skovax förlänger du skornas liv väsentligt.

    Faktorer som annars ska styra ditt val är t ex skydd mot väta, kyla, värme och utseende. Kängor kräver underhåll, smörjning och vaxning samt försiktig torkning. Det finns olika sorters innersulor som du kan komplettera med, exempelvis sulor som ger extra isolering, extra stöd och dämpning samt som transporterar bort fukt från foten.
    För bästa komfort rekommenderar vi strumpor i två skikt. En tunn, välsittande, liner-strumpa närmast foten som hjälper till att transportera ut fukt och skapa ett behagligt klimat. Utanpå Liner-strumpan en porösare socka som fungerar som "boot fitting", dvs fyller ut skon och gör den behagligare. Dessa två lager motverkar friktion som kan leda till skavsår och blåsor. Strumpor i Merinoull värmer även när det är fuktigt, svalkar när det är varmt och kliar inte. De har även en naturlig antiodörfunktion som motverkar dålig luft.

    Torra fötter är glada fötter!    Läs mer
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress