Förhöj njutningen i skogen genom att tända en lägereld och grädda frasiga våfflor i våffeljärnet. Och vem vet, kanske är det lika gott med våfflor en ljummen sommarkväll som en gnistrande vinterdag?
5 Stjärnor | 3 | |
---|---|---|
4 Stjärnor | 1 | |
3 Stjärnor | 1 | |
2 Stjärnor | 1 | |
1 Stjärna | 2 |
Beskrivning
Tekniska detaljer
Förhöj njutningen i skogen genom att tända en lägereld och grädda frasiga våfflor i våffeljärnet. Och vem vet, kanske är det lika gott med våfflor en ljummen sommarkväll som en gnistrande vinterdag?
Varför inte sätta guldkant på torsdagskvällen eller helgens skogsutflykt? Ta med smör, våffelsmet i en flaska eller termos och tänd en brasa när det är dags för fika. Grädda sedan frasiga våfflor över elden. Enklare, godare och mysigare kan det inte bli.
Järnet är tillverkat av aluminium vilket gör det lätt och smidigt att ta med sig samt att det värms upp snabbt. Tänk bara på att aluminium har en smältpunkt på 620 grader. Kärnan i en eld kan komma upp i 800 grader, så lämna inte järnet i elden när du har gräddat färdigt våfflorna.
Innan du använder järnet för första gången behöver du diska det ordentligt och sedan "bränna in det". Likt en fin gjutjärnspanna så kommer järnet att bli bättre och bättre med tiden om du tar hand om det.
Pensla järnet med ett tunt lager matolja och värm det jämnt över spisen eller grillen hemma tills ytorna börjar bli jämnt gulbruna. Låt sedan järnet kallna och repetera detta steg, gärna 3 gånger men ju fler desto bättre. Tänk på att ha god ventilation då röken från oljan inte är nyttig att andas in. När du gör detta så skapas en non-stick yta som gör att våfflan lossnar lättare vid gräddning.
1. Värm upp järnets båda sidor. Öppna och testa med en vattendroppe eller smör. Kokar det och fräser lite lagom så är järnet varmt nog.
2. Blanda gärna lite extra smör i smeten och smöra järnets båda sidor ordentligt, det är extra viktigt de första gångerna du använder järnet.
3. Häll i smet och grädda båda sidor genom att vända järnet i elden.
4. Diska med varmt vatten och borste för att bevara non-stick ytan som bildas. Undvik alla typer av diskmedel.
I korthet
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Förhöj njutningen i skogen genom att tända en lägereld och grädda frasiga våfflor i våffeljärnet. Och vem vet, kanske är det lika gott med våfflor en ljummen sommarkväll som en gnistrande vinterdag?
Varför inte sätta guldkant på torsdagskvällen eller helgens skogsutflykt? Ta med smör, våffelsmet i en flaska eller termos och tänd en brasa när det är dags för fika. Grädda sedan frasiga våfflor över elden. Enklare, godare och mysigare kan det inte bli.
Järnet är tillverkat av aluminium vilket gör det lätt och smidigt att ta med sig samt att det värms upp snabbt. Tänk bara på att aluminium har en smältpunkt på 620 grader. Kärnan i en eld kan komma upp i 800 grader, så lämna inte järnet i elden när du har gräddat färdigt våfflorna.
Innan du använder järnet för första gången behöver du diska det ordentligt och sedan "bränna in det". Likt en fin gjutjärnspanna så kommer järnet att bli bättre och bättre med tiden om du tar hand om det.
Pensla järnet med ett tunt lager matolja och värm det jämnt över spisen eller grillen hemma tills ytorna börjar bli jämnt gulbruna. Låt sedan järnet kallna och repetera detta steg, gärna 3 gånger men ju fler desto bättre. Tänk på att ha god ventilation då röken från oljan inte är nyttig att andas in. När du gör detta så skapas en non-stick yta som gör att våfflan lossnar lättare vid gräddning.
1. Värm upp järnets båda sidor. Öppna och testa med en vattendroppe eller smör. Kokar det och fräser lite lagom så är järnet varmt nog.
2. Blanda gärna lite extra smör i smeten och smöra järnets båda sidor ordentligt, det är extra viktigt de första gångerna du använder järnet.
3. Häll i smet och grädda båda sidor genom att vända järnet i elden.
4. Diska med varmt vatten och borste för att bevara non-stick ytan som bildas. Undvik alla typer av diskmedel.
I korthet
Klicka på bilden för att se inlägget
5 Stjärnor | 3 | |
---|---|---|
4 Stjärnor | 1 | |
3 Stjärnor | 1 | |
2 Stjärnor | 1 | |
1 Stjärna | 2 |
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Naturkompaniet svarar
Hej Malin, vad tråkigt att det inte fungerar som du har tänkt. Eftersom järnen inte har någon non-stick beläggning så behöver man ge det lite extra kärlek, som med gjutjärns- och stålpannor. Prova gärna att blanda i ordentligt med smör i smeten och dessutom smöra innan stekning. Det kan behöva användas några gånger för att få en bra inbränd yta som gör att våfflan släpper enklare. Med tiden kan du minska på smöret om du vill.
Diska inte järnet med fettlösande diskmedel då detta gör att man måste börja om med inbränningen, kör istället hett vatten och skrubba ordentligt. I bästa fall kan du också hetta upp järnet efter för att torka och decificera det, speciellt om du tänker förvara det länge innan nästa användning.
Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig!
Vänliga hälsningar,
Naturkompaniet
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Naturkompaniet svarar
Hej Jimmy,
Vi beklagar din upplevelse med våffeljärnet. Vi har bett vår kundserviceavdelning att ta kontakt med dig. Det för att få mer information och undersöka vad som har hänt med produkten och kunna hjälpa dig på bästa sätt. Du kommer inom kort bli kontaktad via mail.
Vänligen,
Naturkompaniet
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Naturkompaniet svarar
Hej Sara,
Det ska inte vara någon skillnad på vilken version av recept du använder till järnet. Prova gärna med att använda rikligt med smör i järnet innan du portionerar i smeten.
Vänligen,
Naturkompaniet
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera
Vi kommer att granska recensionen och vidta åtgärd om den bedöms som olämplig eller irrelevant. Din rapport syns endast hos oss. Om du har egna erfarenheter av produkten, skriv gärna en egen recension genom att trycka på knappen "SKRIV DIN RECENSION" ovan.
Var vänlig bekräfta genom att bildverifiera