Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Bli medlem vår kundklubb Naturkompaniet 365!
    Bli medlem i dag och gör nytta för miljön. Du får också Sveriges största friluftsmagasin, många exklusiva erbjudanden samt bonus på dina inköp.
    På Naturkompaniet ser vi oss lika mycket som inspiratörer och en kunskapskälla, som en butikskedja. Kunskapen och entusiasmen för friluftsliv hos våra anställda är en del av vår yrkesstolthet. Vi vill dela med oss av detta ännu mer. Därför har vi skapat kundklubben Naturkompaniet 365, som vi hoppas ska bidra till att du får ett ännu bättre friluftsliv.

    • Inga medlemsavgifter

    • Inget medlemskort
    • 1% till naturen
    • 2% åter som bonuscheck

    • Medlemsförmåner

    Välkommen!


    NATURBONUSEN
    Som medlem i vår kundklubb gör du en viktig insats för miljön och friluftslivet.
    Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet som medlemmarna handlar för under ett kalenderår till ett natur- eller miljövårdsprojekt. Vi på Naturkompaniet började med detta för några år sedan och hittills har vi kunnat bidra till flera viktiga projekt som du kan läsa mer om nedan. 


    Naturkompaniet väljer ut vinnarna med hjälp av medlemmarna som röstar fram sina favoriter utifrån ett tiotal nominerade organisationer och projekt. Intresset för Naturbonusen växer för varje år, både sett till antalet ansökningar och medlemmarnas engagemang. Rekordmånga medlemmar, drygt sjutusen, röstade på sina Naturbonusfavoriter i år. 2019 års prisutdelning för Naturbonusvinnarna hölls på Utefest i början av september där tre naturnära organisationer fick dela på 2,2 miljoner kronor.

    HÅLL SVERIGE RENT

    Får 1 000 000 kronor av 2019 års Naturbonus.    Årets största Naturbonus – 1 miljon kronor – går till Håll Sverige Rent och projektet Rena Fjäll. Projektet Rena Fjäll innehåller tre delar. Dels handlar det om att hålla området kring Kebnekaise och Storulvån rent genom att sätta upp skräpholkar med information och skräppåsar så att det blir enkelt för vandrare att ta med sig skräpet hem efter turen.
     
    En viktig del är också att anordna så kallade ”clean ups” där människor samlas och hjälps att städa ett område. – Det är ett otroligt effektivt sätt att skapa engagemang, säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent. Hennes erfarenhet är att människor vill ha verktyg för att enklare kunna engagera sig och förhoppningen är att Naturbonusen även ska räcka till en nationell kampanj för att väcka mer uppmärksamhet kring nedskräpningen i fjällen.
     
    Ingen gillar nedskräpning och ingen erkänner heller att de skräpar ned, men ändå hamnar skräpet där. Det finns mycket att göra.    LÄS MER ►    FRILUFTSFRÄMJANDET
    Får 500 000 kronor av 2019 års Naturbonus.    Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation med över 100 000 medlemmar. För pengarna vill Friluftsfrämjandet sprida inspiration och miljökunskap, bland annat genom Skogsmulle och Skogshjältarna, så att fler barn i Sverige får möjligheten att uppleva hälsosam rörelseglädje i naturen. De kommer också att påbörja arbetet med att utveckla och ta fram material kopplat till dagens aktuella miljöfrågor.
     
    – Det som är fantastiskt med Friluftsfrämjandet är att vi utöver den ideella verksamheten och våra egna I ur och skur-förskolor även arbetar ute i skolor runt om i landet. Det gör att vi når många barn som kanske inte har en naturlig ingång till friluftslivet, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet. Att valet föll på Skogsmulle tycker han är naturligt. Friluftsfrämjandets troll har varit med sedan 1957 och varit en ingång till natur och friluftsliv för mängder med barn genom åren.

     
    – Skogsmulle är så inarbetat och funkar jättebra i kommunikationen med barn. De som lär sig att respektera att ta hand om naturen och miljön i tidig ålder fortsätter oftast med det hela livet, säger han och tillägger. 
    – Jag hoppas att vi kan hjälpa till att fostra fler Gretor, de behövs.


    LÄS MER ►


    FÅGELCENTRALEN / ANIMALS HOPE

    Får 700 000 kronor av 2019 års Naturbonus


    För Fågelcentralen är det ett mycket välkommet tillskott. Verksamheten drevs tidigare av Göteborgs ornitologiska förening, men togs i oktober 2018 över av organisationen Animals Hope. Vad de inte hade räknat med var att en stor del av budgeten skulle ätas upp av dyra renoveringar som de fick på köpet när de tog över arrendet. Marken ägs av Göteborgs kommun.
     
    – Det här är ett fantastiskt fint tillskott. Just nu arbetar vi med en minimi-budget som precis räcker för att hålla verksamheten i gång, säger Jan Westin, ordförande i Animals Hope, zoolog och tidigare vetenskaplig ledare vid Universeum i Göteborg.

    Varje år tar Fågelcentralen emot cirka 1 500 skadade fåglar och cirka sjuttio procent av dem lyckas man också rehabilitera så att de kan släppas ut i det vilda igen.
     
    Vill rädda fler djur
    Under högsäsongen mellan maj och juli utökas den fasta personalstyrkan på åtta personer med cirka tjugo volontärer.
     
    – Det är viktigt att poängtera att vi tar emot och hjälper alla typer av fåglar, inte bara sådana som är utrotningshotade. Alla behövs för den biologiska mångfalden och hjälper man inte de som är vanliga i dag så finns risken att de är borta i morgon, säger Jan Westin.

    Utöver Naturbonusen hoppas han även kunna locka både fler månadsgivare och få företag som vill göra en miljöinsats att skänka pengar. Mål-sättningen är att utvidga verksamheten så att de i framtiden även kan ta hand om andra typer av djur.


    LÄS MER ►
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress